Partners

Waar komen onze producten vandaan?

 

InstockMarket is dé groothandel in geredde producten! Deze stromen komen van boeren, telers en producenten. Geschikt voor de horeca en soms ook voor voedselproducenten. InstockMarket werkt vanuit het Food Rescue Center, daar worden alle producten ontvangen, gecheckt op kwaliteit en weer opnieuw verpakt.  InstockMarket levert ook aan Instock, met deze producten maken onze chefs weer heerlijke gerechten.  Laat ana onze bediening weten wat je van de gerechten vindt. 

 

De siropen van Roze bunker worden gemaakt van vers fruit en kruiden, geoogst bij de boer of gered uit de container. Bij Roze Bunker willen ze verder gaan dan het plakken van labels. Met elke fles tackelen ze urgente problemen. Ze produceren lokaal, biologisch, goed voor de biodiversiteit, circulair, tegen overconsumptie, vanuit ‘afval’stromen, of combinaties van meerdere tegelijk natuurlijk! We hebben verschillende smaken siropen van Roze bunker, weet je al welke jouw favoriet is ?

 

Dorstlust is een biologische gecertificeerde groothandel, wat betekent dat je er van op aan kunt dat de biologische producten die ze uitleveren ook gewoon echt biologisch zijn. Maar da’s (bio)logisch. En daar zijn ze best een beetje trots op! Of een biologisch keurmerk dan zaligmakend is voor duurzaamheid? Zeker niet. Maar het is wel een controleerbaar en erkend keurmerk over de manier hoe er met producten om wordt gegaan. En dat is wel gewoon belangrijk. Dorstlust levert ons verschillende frisdranken en speciaal bieren, wist je dat ze ook aan consumenten leveren ?

 

De Groene Slijter is leverancier van biologisch gecertificeerde dranken in Nederland en België. De Groene Slijter is onderdeel van Sundara. Onder deze naam zijn ze al 15 jaar actief in de horeca in Nederland en België. De Groene slijter voorziet ons van (bijna) al onze Nederlandse (!) likeuren. Die kan je terug vinden op onze heerlijke cocktail kaart.

 

Dik&Schil maakt likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen die overblijven bij horecagelegenheden. Deze grondstoffen krijgen zo het tweede leven dat ze verdienen. Zo kun je met een gerust hart genieten van de lekkerst drankjes. Deze missie steunen wij natuurlijk enorm, want circulair produceren staat bij ons hoog in het vaandel. Vandaar dat alle likeuren van Dik & Schil te bestellen zijn in ons restaurant. Als likeur of in een cocktail, heb jij ze al geproefd ?

Moyee brandt en verpakt hun bonen in Ethiopië, ze verkopen de koffie en de waarde wordt netjes gedeeld. Een eerlijke relatie tussen producenten en consumenten. Hierdoor blijft 50% waarde achter, in plaats van de huidige 10% (waarvan slechts 2% toegevoegde waarde). Deze eenvoudige verschuiving in de koffieketen verbetert het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier. Onze barista’s maken de lekkerste koffies van deze fairchain bonen, heb jij die al geproefd?

 

Frank about tea maakt losse thee van 100% natuurlijke ingrediënten, zonder suikers en kunstmatige smaakstoffen. Ze zijn er trots op dat ze werken op basis van Direct Trade. Dit betekent dat ze rechtstreeks naar de plantages gaan om daar ‘s werelds beste theeën van de theeproducenten in te kopen. Minder stappen in het proces betekent ook dat de thee 100% traceerbaar is, wat voor hun erg belangrijk is. Door Direct Trade lukt het Frank about tea een directe verbinding te creëren tussen de theeproducent en jouw kopje thee aan de andere kant van de wereld en ja… dat is best speciaal. Bij Frank about tea geloven ze in een theesector die eerlijker is voor jou, de boer en voor ons. Vraag onze bediening naar de verschillende smaken die we hebben!

 

Onze bubbels komen van Domaine de Marotte. Een wijnhuis van Daan en Elvire van Dijkman, Nederlandse wijnboeren in de Provence. Sinds 1998 produceren zij op Domaine de Marotte, net buiten Carpentras aan de voet van de Mont Ventoux, biologische wijnen die uitblinken in kwaliteit. Hun wijngaarden, waarvan de oudste stamt uit 1902, zijn 28 hectare groot. Deze bubbel is perfect om mee te vieren of om heerlijk je avond mee te beginnen. Bestel hem direct bij onze bediening!

 

Onze huiswijnen komen uit de tap. Misschien heb je daar nog nooit van gehoord. Maar wist je dat dit enorm duurzaam is ? Dit zorgt er namelijk voor dat we minder koelruimte nodig hebben, minder glaswerk hoeven weg te gooien, dat we geen derving van onze huiswijnen meer hebben en we onze gasten constante kwaliteit kunnen  aanbieden. De wijnen komen van Baetenvinopolis en zij leveren uitsluitend wijnen van familiebedrijven. Om de wijnen te serveren gebruiken we gerecyclede wijnflessen. Laat je ons weten wat je van de wijnen vindt?